Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яке угрупування хоче зібрати РФ, щоб витіснити ЗСУ із Курщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке угрупування хоче зібрати РФ, щоб витіснити ЗСУ із Курщини

Росія готується вдвічі збільшити своє угрупування в Курській області, щоб спробувати витіснити звідти Сили оборони

17 вересня 2024, 17:21
Поділіться публікацією:

Росія планує збільшити своє військове угруповання в Курській області до 70 тисяч військових, щоб спробувати стримати наступ Збройних сил України. Зокрема, це стосується нової локації в Глушківському районі, де Україна розпочала операцію у відповідь на російський контрнаступ, що триває з 9-10 вересня, повідомив в ефірі Freedom військовий оглядач Денис Попович.

Стало відомо, яке угрупування хоче зібрати РФ, щоб витіснити ЗСУ із Курщини

Бої в Курській області

За його словами, Сили оборони почали прорив у Глушківському районі, і вже заглибилися на кілька кілометрів вглиб території Росії. Тепер, каже експерт, можна розділити цю ділянку між річкою Сейм та державним кордоном на дві частини

"Ще й ударити по флангу — клину, який намагався просунутися 10 вересня. Там зараз для росіян ситуація є досить складною. Можливо оточення, причому в кількох місцях. І, безперечно, вони будуть змушені там нарощувати своє угруповання для того, щоб зупинити наше просування”, — відзначив Попович.

Як каже експерт, ситуація для російських військових стає складною, і вони можуть опинитися в оточенні на кількох напрямках. Це змусить Росію збільшити свою присутність у регіоні для спроби зупинити український наступ.

Попович також не виключає, що українські Сили оборони продовжать операції на території Росії.

"Я не виключаю, що буде якесь продовження на інших територіях Росії: Брянська, Бєлгородська області. Цього вимагає, скажімо так, “сюжет” всієї цієї історії. Однак, прорив у Глушківському районі теж є частиною сюжету, тому дуже важливим є продовження Курської операції Збройних сил України”, — відзначив експерт.

Військовий оглядач зазначив, що захід українських військових у Курську область є історичним моментом, адже це перше вторгнення іноземної армії на територію Росії з часів Другої світової війни. Російська влада не може приховати ці події від населення, хоча намагається мінімізувати їх вплив, порівнюючи це зі стихійними лихами.

Попович також додав, що на даний момент російська армія не застосовує в Курській області тактику випаленої землі з тією ж інтенсивністю, як в Україні, оскільки бойові дії там мають маневрений характер. Водночас, керовані авіабомби вже почали використовуватися по російських населених пунктах, що свідчить про обмеженість можливостей російської армії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сили оборони пройшли мінні поля ворога в Курській області і просунулися вглиб території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини