Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яке місто захищатимуть в Україні перші F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке місто захищатимуть в Україні перші F-16

Харків'янам має стати легшим із прибуттям в Україну перших F-16

20 червня 2024, 11:58 comments1542
Поділіться публікацією:

Перші винищувачі F-16, ймовірно, прибудуть в Україну цього літа. Очікується, що винищувачі захищатимуть Харків від російських ударів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The Guardian".

Стало відомо, яке місто захищатимуть в Україні перші F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Видання процитувало командувача військово-повітряних сил Нідерландів генерал Арнуд Столманн, який очікує, що цього літа перші винищувачі F-16 піднімуться в небо над Україною.

"Приблизно цього літа все вишиковується", — зазначив Арнуд Столманн.

Як зазначає The Guardian, у Нідерландах розпочалася програма навчання українських інструкторів з технічного обслуговування літаків. Генерал зазначив, що важливо навчити не лише пілотів, а й інженерів, які надалі обслуговуватимуть літаки.

Україна місяцями чекала, щоб почати використовувати винищувачі та сподівається, що їхнє впровадження змінить динаміку війни, змусить Росію призупинити удари у прикордонних регіонах. Експерти вважають, що українські військові зможуть використати F-16 проти російських літаків, які випускають керовані авіабомби з відстані від 50 до 70 км.

"В останні тижні Росія широко використовувала КАБи проти міста Харків, запускаючи бомби з літаків, які залишаються в російському повітряному просторі. Численні українські джерела повідомляли, що F-16 захищатимуть друге місто України від цієї зброї", — йдеться у матеріалі.

The Guardian нагадує, що Нідерланди та Данія дозволили Україні використовувати F-16 проти російських літаків, навіть якщо вони знаходяться в повітряному просторі РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи все за планом: ЗМІ дізналися, коли Україна готується почати використовувати F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини