Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як вплине на війну в Україні охолодження відносин Росії з Іраном
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як вплине на війну в Україні охолодження відносин Росії з Іраном

Після смерті в авіакатастрофі президента Ібрагіма Раїсі хотілося б побачити охолодження відносин Тегерану та Москви, відзначив в ефірі 24 каналу колишній працівник СБУ Іван Ступак. Проте, за його словами, РФ зможе до цього адаптуватися

20 травня 2024, 17:26
Поділіться публікацією:

Звісно, після смерті президента Ірану Ібрагіма Раїсі, в Україні хотіли б побачити охолодження стосунків між Тегераном та Москвою, говорить Іван Ступак. За його словами, було б добре, якби Іран відійшов від співпраці із терористичною Росією. Тоді б, додав експерт, могло б зменшитися постачання електроніки до "шахедів", які знищують інфраструктуру в Україні. Також були б поставлені на паузу переговори щодо постачання в Росію балістичних ракет.

Стало відомо, як вплине на війну в Україні охолодження відносин Росії з Іраном

Іран і РФ

При цьому Ступак підкреслив, що у кремлівського диктатора Володимира Путіна були досить тісні відносини з Іраном та її президентом. Втім, додає експерт, це було пов'язано в першу чергу з тим, що Кремль платив Тегерану хороші гроші.

За словами експерта, загибель Раїсі не приведе до зміни режиму в Ірані, проте хотілося б побачити відмежування Тегерану від Москви або ж охолодження цих відносин.

При цьому Ступак припустив, що Росія швидше за все зможе адаптуватися до нових реалій та розпочати, наприклад, виготовлення комплектуючих до "шахедів", які раніше постачав Іран. Проте на цю адаптацію все ж піде якийсь час.

"Можливо, ми зможемо виграти той час, поки не буде таких масованих обстрілів з використанням безпілотників, зможемо підтягнути нашу протиповітряну оборону, покращити її",
– підкреслив Ступак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув у авіакатастрофі. Відомо, що 19 травня, гелікоптер, на борту якого перебував Раїсі, здійснив аварійну посадку в гірській місцевості через густий туман поблизу кордону з Азербайджаном. Гелікоптер був частиною колони з трьох вертольотів, якими іранська делегація поверталася з урочистого відкриття греблі на річці Аракс, на кордоні між Іраном та Азербайджаном.

При цьому є думка, що смерть Раїсі нічого не змінить в Ірані.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини