Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як російські загарбники потрапили у «котел» в Вовчанську
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як російські загарбники потрапили у «котел» в Вовчанську

Російські загарбники потрапили у «котел» після невдалої спроби форсувати річку Вовча, відзначив в ефірі Freedom Денис Попович

20 червня 2024, 15:33
Поділіться публікацією:

Війська Російської Федерації продовжують наступальні дії в районі Вовчанська Харківської області, проте ситуація поступово змінюється на користь Сил оборони України. ЗСУ вже вдалося провести контратаки і звільнити деякі позиції від російських окупантів, повідомив військово-політичний аналітик Денис Попович.

Стало відомо, як російські загарбники потрапили у «котел» в Вовчанську

Вовчанськ

Попович прокоментував ситуацію із заблокованою групою російських окупантів на території Вовчанського агрегатного заводу. За його словами, це сталося після невдалої спроби форсувати річку Вовча.

“Їх там відкинули й таким чином росіяни осіли на позиціях на агрегатному заводі. Ситуація там була динамічна. Окупантів намагалися деблокувати й намагаються це робити. Намагалися їм за допомогою дронів щось скидати й таким чином підтримувати їхнє існування. Але мені здається, що їхній долі не позаздриш. Тому, так чи інакше, очікуватимемо хороших новин у цьому плані — щодо подальшої долі цих людей”, — зазначив Попович.

Аналітик вважає, що це свідчить про поступове покращення ситуації на півночі Харківщини для ЗСУ. При цьому, за його словами, мова йде не тільки про Вовчанськ, де загарбників відтісняють з вулиці на вулицю, але й інших локацій у Харківській області, де ЗСУ також проводять контратакувальні дії.

При цьому Попович наголосив, що ворог не відмовився від своїх цілей на Харківському напрямку, однією з яких є створення так званої буферної зони. За його словами, захоплення Вовчанська — це одна з цілей. Інша мета — наблизитися до Харкова для обстрілів міста зі ствольної артилерії.

Окрім того Попович підкреслив, що ворог хоче створити буферну зону не тільки в Харківській, а й у Сумській області і це було прямо сказано кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Тому війська РФ продовжуватимуть перекидати сили на цей напрямок.

Попович каже, що не варто очікувати ослаблення штурмових дій з боку ворога на Харківщині.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи будуть окупанти визволяти своїх військових із "вовчанського котла".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини