Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як РФ може застосувати війська, які збирає на кордоні із Сумщиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як РФ може застосувати війська, які збирає на кордоні із Сумщиною

Терористична Росія може використати війська, які збирає на кордоні із Сумською областю, кількома способами, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Іван Ступак

4 червня 2024, 20:30
Поділіться публікацією:

Є інформація про те, що у російських селах у прикордонні з Сумської областю спостерігається формування ударних груп із техніки та особового складу. Як відзначив військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак ці ворожі сили можуть бути використані у трьох сценаріях.

Стало відомо, як РФ може застосувати війська, які збирає на кордоні із Сумщиною

Війна в Україні

Зокрема, каже експерт, згідно із першим сценарієм, цих російських військових можуть відправити для підсилення ворожого наступу на Харківському напрямку у район Вовчанська та Липців. Ступак нагадав, що наступ тут продовжується із 10 травня.

Другий сценарій передбачає відкриття третього напрямку наступу у Харківській області. А згідно із третім сценарієм – ворог може посунути наступом на Сумську область.

"Тому ми повністю дивимося, спостерігаємо, як вони реагують і куди формуються”,
— підкреслив Ступак.

При цьому експерт вважає, що треба також спостерігати за територією Білорусі, хоча він все ж вважає, що звідти наступ малоймовірний.

За його словами, так званий президент Білорусі взагалі не є налаштованим на цю війну.

Ступак підкреслює, що Лукашенко, буцімто, чудово усвідомлює, що третина його економіки перебуває у безпосередній близькості від України, і в разі вторгнення Україна перетворить на попіл найбільші підприємства Республіки Білорусь.

"І Лукашенко розуміє, що для захисту йому доведеться роздавати зброю своїм громадянам",
— підкреслив Ступак.

При цьому, за його словами, Лукашенко цього робити зовсім не хоче, оскільки прекрасно розуміє, у чий бік вона може бути розвернута.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Харківському напрямку окупанти ввели в бої свої основні резерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини