Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як можна мобілізувати дітей-мажорів: чи піде влада на цей крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як можна мобілізувати дітей-мажорів: чи піде влада на цей крок

З допомогою функціоналу застосунку «Резерв+» можна розсилати електронні повістки, і вони дійдуть до дітей мажорів, вважає адвокат Юрій Танасійчук

11 червня 2024, 13:37 comments1240
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді заявили про те, що електронних повісток у додатку "Резерв+" не буде. Проте юрист Юрій Танасійчук вважає таке рішення помилковим.

Стало відомо, як можна мобілізувати дітей-мажорів: чи піде влада на цей крок

Мобілізація в Україні

За його словами, не зрозуміло, навіщо було створювати застосунок, якщо не доповнювати його функціоналом та не використовувати всі його можливості.

"Крім того, це тільки негативно вливає на комунікацію суспільства з урядом з міністерством оборони чесну комунікацію. Бо в електронний кабінет повістка може прийти дітям-мажорам, людям, які іншим телефонним правом користуються",
- відзначив адвокат.

Саме тому він переконаний, що, очевидно, з таких міркувань частина народних депутатів виступає категорично проти розсилання електронних повісток.

"Я не бачу в цьому жодних законодавчих обмежень, які би не дозволяли цей інструмент ввести",
- додав Танасійчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами народного депутата Федора Веніславського, електронних повісток в додатку "Резерв+" не буде. За його словами, це питання викликало широкі та жваві дискусії під час обговорення закону про мобілізацію. Саме тоді парламентарі виробили компромісне рішення, суть якого якраз і полягає в тому, що електронних повісток громадянам надсилати не будуть.

Окрім того, як повідомив Веніславський, в законі про мобілізацію не регламентували можливість направлення через електронний кабінет будь-яких повідомлень або направлень на ВЛК. Тому з погляду закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації неможна. Також член профільного комітету Ради розповів, що поки що немає жодних підстав для збільшення 60-денного терміну для оновлення військово-облікових даних.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини