Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як далеко Україна готова зайти вглиб територій Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як далеко Україна готова зайти вглиб територій Росії

Україна своєю операцією в Курській області зміцнює свої переговорні позиції

20 серпня 2024, 20:28
Поділіться публікацією:

Операція Сил оборони України в Курській області триває, і українські війська продовжують поступово просуватися вглиб території Росії, контролюючи вже 93 населені пункти. Подальший розвиток подій у регіоні залежить від рішучості українського командування та його готовності до подальших дій.

Стало відомо, як далеко Україна готова зайти вглиб територій Росії

Війна з Росією

Полковник британської армії у відставці Геміш де Бреттон-Гордон у ефірі 24 Каналу зазначив, що продовження просування українських військ ускладнює логістичне забезпечення, зокрема доставку пального, їжі та боєприпасів. Він наголосив, що операція в Курській області стала надзвичайно успішною для українських сил, які застали російських військових зненацька.

Де Бреттон-Гордон підкреслив, що українські військові чудово опанували тактику комбінованих ударів, ефективно координуючи дії танків, піхоти, ППО, артилерії та безпілотників. Він також зазначив, що відсутність російської контратаки свідчить про серйозне виснаження російських сил, навіть попри значну кількість військових, розгорнутих на території України.

Тим часом тисячі російських біженців, рухаючись у напрямку Москви, розповідають про події на прикордонних територіях. Навіть російські ЗМІ вже визнають, що Україна зайшла на російську територію. Полковник підкреслив, що війна, яка раніше не надто впливала на московські еліти, зараз стала їхньою головною проблемою. Він висловив сподівання, що наступ України посилить її позиції на міжнародній арені, тоді як Росія опиниться в дуже слабкому становищі.

Британський військовий також зазначив, що українські сили діятимуть з обережністю, не відводячи занадто багато ресурсів з інших напрямків, де росіяни можуть спробувати досягти успіху. Він також звернув увагу на недосконалість командної структури російських військ, де всі ключові рішення ухвалюються особисто Путіним, що призводить до значних затримок у виконанні операцій.

Де Бреттон-Гордон переконаний, що українські війська не будуть надто глибоко проникати на російську територію, а зосередяться на зміцненні своїх поточних позицій, що посилить Україну на майбутніх переговорах. Щодо ядерної загрози з боку Росії, він зауважив, що вона є малоймовірною, оскільки Росія вже давно могла б її застосувати, але не зробила цього через неможливість.

На завершення військовий експерт підкреслив важливість подальшої підтримки України західними лідерами, адже союзники прагнуть якнайшвидшого завершення війни на умовах, які б задовольнили український народ та уряд.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку західних ЗМІ Україна операцією в Курській області вщент зруйнувала кілька російських міфів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини