Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, військові якої бригади контролюють Суджу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, військові якої бригади контролюють Суджу (ВІДЕО)

Станом на зараз Суджа знаходиться під повним контролем ЗСУ

9 серпня 2024, 20:07
Поділіться публікацією:

Як повідомили українські військові, Суджа, що в Курській області, знаходиться під контролем Збройних сил України.

Стало відомо, військові якої бригади контролюють Суджу (ВІДЕО)

Суджа під контролем ЗСУ

За словами військових, у місті спокійно, всі будинки – цілі.

"Стратегічний об’єкт Газпрому в місті Суджа контролюється 99 механізованим батальйоном 61 окремої степової бригади", — повідомили військові.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня ЗСУ почали військову операцію в Курській області. Буквально одразу голова міста Суджа в Курській області Віталій Слащов заявив, що ситуація в населеному пункті залишається напруженою, проходить евакуація місцевого населення.

До цього перший заступник голови уряду РФ Денис Мантуров заявив, що Мінфіну надано доручення направити перший транш коштів на переселення жителів у Курській області. За його словами, сума траншу становитиме 1,8 млрд рублів у рамках зібраних заявок на суму 11 мільярдів рублів на 2,5 тисяч сімей з надання сертифікатів на переселення.

Водночас, в українських пабліках повідомляли, що Суджа під контролем ЗСУ. На тлі цих заяв керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський вже анонсував відкриття нового відділення в Суджі Курської області РФ, де відучора відбуваються бойові дії і, за повідомленням росіян, українські військові взяли під свій контроль низку населених пунктів.

При цьому росіяни бояться, що наступною ціллю українських військових стане Курська АЕС, яка погано охороняється. Раніше повідомлялося, що до її охорони залучені тільки жінки із Росгвардії. При цьому в Росатомі прийняли рішення евакуювати частину персоналу із АЕС, бо в регіоні введено надзвичайний стан.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини