Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки українських журналістів загинуло внаслідок агресії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українських журналістів загинуло внаслідок агресії РФ

Через російську агресію загинули 76 українських журналістів

5 квітня 2024, 23:31
Поділіться публікацією:

Внаслідок агресії Росії проти України загинули 76 журналістів. 10 із них загинули під час виконання професійної діяльності. Відповідні дані наводить Інститут масової інформації.

Стало відомо, скільки українських журналістів загинуло внаслідок агресії РФ

На війні в Україні продовжують гинути медійники. Фото з відкритих джерел

У березні 2024 року стало відомо про загибель на фронті чотирьох журналістів, які захищали Україну від російських загарбників. 

Як повідомляє ІМІ, медійник Петро Цурукін понад пів року вважався зниклим безвісти (про загибель стало відомо 18 березня); журналіст-розслідувач Олег Шемчук зник під Бахмутом у вересні 2022 року (про загибель стало відомо 3 березня); про гибель комунікаційника Дмитра Сінченка стало відомо 8 березня (зник безвісти наприкінці серпня минулого року); екс-інженер телестудії на hromadske Микола Оранський загинув 22 березня під час бойового завдання під Роботіним у Запорізькій області, він був оператором БПЛА в 118-й окремій механізованій бригаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у міста Часів Яр в Донецькій області зараз найскладніша ситуація від початку російського повномасштабного вторгнення. Окупанти застосовують дрони проти цивільного населення, а постійні обстріли завдають значних руйнувань місту. У місті майже не залишилося бізнесу, придбати продукти люди можуть лише в одному магазині, який продовжує працювати.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що будуючи відносини зі США, українська влада повинна завжди тримали у голові, що для американських політиків головний пріоритет – внутрішній ринок, а не міжнародні відносини, вважає політолог Андрій Городницький. Політолог відзначив, що не даремно багато американців підтримують позицію Дональда Трампа, що країни НАТО повинні зробити Альянс сильним за власні, а не за американські кошти. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини