Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки українців вважаються зниклими безвісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців вважаються зниклими безвісти

У МВС озвучили число зниклих безвісти українців

29 грудня 2023, 18:43
Поділіться публікацією:

У реєстрі зниклих безвісті за особливих обставин громадян України, який веде Міністерство внутрішніх справ, числиться 16 тисяч осіб. Про це в ефірі каналу "Рада" повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає портал "Коментарі".

Стало відомо, скільки українців вважаються зниклими безвісти

МВС назвало число зниклих безвісти. Фото з відкритих джерел

Міністр розповів, що ДНК загиблих не вдалося встановити, оскільки чимало родичів виїхали за кордон.

"Дуже багато наших громадян виїхали за кордон. Ми не могли порівняти відповідні ДНК тих тіл, які в бюро судово-медичних експертиз, із ДНК рідних, які за кордоном", — пояснив Ігор Клименко.

Очільник МВС звернулося до громадян України, які перебувають за кордоном, зокрема у Польщі та Німеччині, щоби вони здали свої зразки ДНК для порівняння.

Міністр зазначив, що щодо інших країн Європи, то МВС разом з Міжнародним комітетом зниклих безвісти вже скоро оголосять прийом заявок громадян, які перебувають за кордоном у країнах Євросоюзу та бажають здати ДНК.

Ігор Клименко також повідомив, що з грудня цього року міністерство ввело уточнюючу анкету, якою вже скористалися 1600 громадян України, чиї родичі зникли безвісти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країна-агресор офіційно розгорнула на передовий батальйон, сформований із українських полонених. Це серйозне порушення Женевської конвенції щодо військовополонених. поблизу селища Урожайного на заході Донецької області у бойових діях вперше взяли участь бійці батальйону "Богдан Хмельницький", який сформований з українських військовополонених та підпорядкований формуванню "Каскад" "МВС" "Донецької народної республіки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини