Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки українців вірять в перемогу над РФ і за яких обставин
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців вірять в перемогу над РФ і за яких обставин

Українці вірять, що Росію можна перемогти у війні, але потрібна регулярна допомога західних партнерів

сьогодні, 14:01
Поділіться публікацією:

Понад 80% українців впевнені, що за належної підтримки від союзників Україна зможе здобути перемогу у війні проти Росії. Про це, зокрема, свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Дослідження тривало з 20 вересня по 3 жовтня 2024 року.

Стало відомо, скільки українців вірять в перемогу над РФ і за яких обставин

Перемога України

Згідно з опитуванням, 81% українців вірять, що за умов постійної підтримки з боку західних союзників Україна здатна досягти успіху у війні. Лише 14% вважають, що Росія є занадто сильною, а 6% респондентів не змогли визначитися зі своєю позицією.

При цьому у КМІС відзначають, що з грудня 2023 року по вересень 2024 року в усіх регіонах, окрім Західної України, спостерігається зниження рівня впевненості у перемозі. Найбільше це помітно на Сході країни: там кількість людей, які вірять у можливість успіху, знизилася з 79% до 67%.

Також за цей період на 7% зросла кількість тих, хто вважає, що Росія є надто сильною і що Україна не зможе завдати їй поразки.

Окрім цього, опитування показало зміну у ставленні українців до позиції Заходу. З лютого до вересня 2024 року зменшилася частка тих, хто вважає, що Захід втомився від війни в Україні – з 44% до 38%. Натомість 54% респондентів погоджуються з тим, що союзники прагнуть завершення війни на умовах, прийнятних для України, і продовжують надавати необхідну допомогу. У лютому цей показник становив 49%.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю серед 989 респондентів з усіх регіонів України, що знаходяться під контролем уряду. Похибка вибірки не перевищує 4,1%.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні союзники хочуть, щоб Україна була "більш гнучкою" у питанні припинення війни і переговорів з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини