Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки та у який спосіб Росія заплатила Ірану за дрони
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки та у який спосіб Росія заплатила Ірану за дрони

Росія сплачує Ірану за дрони готівкою і військовими трофеями

8 листопада 2022, 23:45
Поділіться публікацією:

РФ передає в Іран готівкові кошти  і різні види зброї  із Заходу, захоплені в нашій країні, обмінюючи їх  на безпілотники, що використовуються для знищення  української інфраструктури. Про це  інформує  Sky News.

Стало відомо, скільки та у який спосіб Росія заплатила Ірану за дрони

Іранські дрони (фото з відкритих джерел)

Медіа стверджує, що  військовим літаком РФ  таємно перевезено до  іранської столиці  готівкові кошти на суму 140 млн євро і три зразки  військових трофеїв. Це британська протитанкова ракета  NLAW, американська протитанкова ракета Javelin і зенітна ракета Stinger. Як стверджує  джерело Sky News, ці боєприпаси  були  в одній з партій військових озброєнь, що надали Британія і Сполучені Штати українським військовим і захоплені  військовослужбовцями РФ.

"Зброю передали іранському Корпусу вартових ісламської революції для вивчення й потенційного копіювання західних технологій. Таке вже траплялося раніше — приміром, у 2011 році іранці захопили американський розвідувальний безпілотник RQ-17 Sentinel і наступного року оголосили, що створюють його копію", -  пишуть в своїй статті журналісти Sky News.

 За це  Росія отримала  більше 160 безпілотників, передусім, 100 дронів-камікадзе Shahed-136, 60 малих дронів  Shahed-131 та шість  Mohajer-6, які здатні скидувати боєприпаси.

Як стверджує джерело  цього видання, буквально останніми днями  між Іраном та РФ  вже досягнуті домовленості про подальші поставки  літальних апаратів  на суму 200 млн євро. Разом  з тим,  20 серпня  п'ять російських лайнерів   доставили  дрони  з  Тегерану до Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що розвідка США дізналась, що Іран вимагає в Росії в обмін на свою зброю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини