Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки снарядів втратила РФ внаслідок потужного вибуху у Торопці
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки снарядів втратила РФ внаслідок потужного вибуху у Торопці

Росія втратила у Тверській області тримісячний запас снарядів

21 вересня 2024, 21:56 comments1140
Поділіться публікацією:

На складах у Торопці Тверської області Україна знищила тримісячний запас боєприпасів для російської армії.

Стало відомо, скільки снарядів втратила РФ внаслідок потужного вибуху у Торопці

РФ продовжує втрачати склади зі снарядами. Фото з відкритих джерел

Як пише The New York Times, голова Центру військової розвідки Естонії полковник Антс Ківіселг вважає, що в результаті української атаки у Торопці могло бути знищено 30 000 тонн снарядів або приблизно 750 000 одиниць снарядів.

"Це запас боєприпасів на два-три місяці. Внаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах. Ми побачимо вплив цих втрат на фронті найближчими тижнями", – заявив Антс Ківіселг.

Видання пише, що залишається також незрозумілим, з якого виду зброї Україна атакувала склади. Старший науковий співробітник авіації та технологій Королівського інституту об’єднаних служб Джастін Бронк заявив, що для знищення снарядів вистачило б малопотужного безпілотника, якщо боєприпаси зберігалися під відкритим небом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив проти того, щоб оборонні зусилля ЄС дублювали або конкурували з військовим Альянсом. Він заявив, що прагнення ЄС створити окремі командні структури та заплановані сили швидкого реагування ризикує відволікти ресурси від НАТО. "Чого ЄС не повинен робити, так це починати будувати альтернативні оборонні структури. Наприклад, інтервенційні сили", – сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що до лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. "Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — зазначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини