Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки ще років РФ зможе відновлювати втрати без загальної мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ще років РФ зможе відновлювати втрати без загальної мобілізації

Найближчі два роки РФ зможе відновлювати втрати своєї армії без загальної мобілізації

15 лютого 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Попри величезні втрати у живій силі, які російська армія несе в Україні, найближчі два роки у РФ не буде проблем з відновленням підрозділів, не вдаючись до загальної мобілізації.

Стало відомо, скільки ще років РФ зможе відновлювати втрати без загальної мобілізації

У Росії наразі немає проблем з відновленням втрат. Фото з відкритих джерел

До відповідних висновків прийшли експерти Міжнародного інституту стратегічних досліджень (ISW).

У доповіді аналітиків ISW вказано, що російські вербувальники на 85% виконують квоти з вербування, які складають на місяць 10 тисяч осіб, яких набирають на службу за контрактом.

Зазначається, що спроможність Росія продовжувати військові операції буде залежати від двох ключових чинників — здатності створити достатню кількість боєздатних підрозділів та обороноздатності України.

При цьому залишається незрозумілим, чи дозволять поточні темпи набору новобранців розпочати Росії більш інтенсивні і масштабні наступальні операції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає Мін'юст. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини