Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки РФ ще зможе вести війну високої інтенсивності
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки РФ ще зможе вести війну високої інтенсивності

Росіяни мають ресурс, щоб продовжувати війну ще як мінімум до кінця 2026 року, а може навіть і довше, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Сергій Грабський. За його словами, зараз окупанти хочуть «прогризти» нашу оборону

21 травня 2024, 17:06 comments1307
Поділіться публікацією:

Станом на зараз російські окупанти намагаються "прогризти" оборону українських військових при цьому на різних ділянках фронту, говорить Сергій Грабський. При цьому, додав експерт, ресурси загарбників виснажуються, і вони це дуже добре розуміють.

Стало відомо, скільки РФ ще зможе вести війну високої інтенсивності

Війна в Україні

Як вважає експерт, зараз окупанти пішли ва-банк, оскільки кидають всі наявні в них ресурси, щоб досягти хоча б якихось тактичних переваг. При цьому, за його словами, окупанти не мають вагомих успіхів, і це є заслугою неймовірних зусиль українських захисників, які тримають лінію фронту.

“Наші хлопці ведуть просто шалено важкі бої. Я б сказав так, що військова історія в майбутньому вивчатиме кейс зими-весни 2024 року як один із найскладніших етапів нашої війни”,
- підкреслив Сергій Грабський.

За його словами, зараз російські терористи роблять спроби захопити Часів Яр, що в Донецькій області. При цьому ворог розраховує на ускладнення оперативної обстановки, яка пов’язана з тим, що він наблизяться до рокади — дороги, що йде паралельно лінії фронту Костянтинівка — Краматорськ. Грабський припускає, що таке наближення окупантів, дійсно, може мати наслідки для військових та забезпечення підрозділів всім необхідним.

Окрім того, за словами експерта, окупанти намагаються прорватися також і до Костянтинівки, оскільки це місто має дуже важливий залізничний пункт. З його допомогою також іде забезпечення українських військових.

При цьому, за прогнозом Грабського, надзвичайно важкі та виснажливі бої будуть продовжуватися ще які мінімум місяць. Далі на фронт повинні дійти серйозні обсяги військової допомоги від західних партнерів, що змінить ситуацію на фронті.

Військовий експерт додав, є інформація про те, що деякі бази окупантів є спустошеними на 40%. При цьому, за його прогнозом, загарбники будуть намагатися підтримувати свій тиск на фронті і зможуть це робити як мінімум до кінця 2026 року, а можливо, навіть і до 2027 року.

"Ось це той час, який ми маємо для того, щоб чинити опір",
- відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи зможуть окупанти піти у наступ в Сумській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини