Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки РФ має зібрати військових, щоб загальмувати просування ЗСУ на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки РФ має зібрати військових, щоб загальмувати просування ЗСУ на Курщині

Зважаючи на все, Суджа зустрічатиме Новий рік за українським часом, її РФ найближчим часом не відвоює

14 серпня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

Курське угруповання до наступу Сил оборони налічувало до 10 тисяч осіб, про це у Фейсбуці повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. За його інформацією, протягом першого тижня наступу ЗСУ в полон потрапило 2 тисячі росіян.

Стало відомо, скільки РФ має зібрати військових, щоб загальмувати просування ЗСУ на Курщині

Бої в Курській області

"Кількість ліквідованих росіян на цьому плацдармі поки що точно невідома. Крім того, у курського угруповання була одна з найгірших в окупаційних військах штатних комплектацій підрозділів технікою. Дефіцит техніки на підрозділ перевищував 70%", – повідомив Коваленко.

При цьому, за його інформацією, за час посилення курського угруповання вони отримали додатково до 6 тисяч людей, ще близько 4 тисяч військових у процесі доставки. Тобто, умовно, у Курській області до 15 тисяч російських військових, з яких 8 тисяч це, м'яко кажучи, не боєздатні підрозділи, які складаються переважно з строковиків.

Як каже Коваленко, росіянам, щоб усунути наступ ЗСУ в Курській області, а потім повернути собі територію, яка вже становить зараз понад 1 100 квадратних кілометрів потрібно дуже багато військових.

"На першому етапі блокування наступу російським військам знадобиться від 30 до 50 тисяч тіл. Тільки, щоб загальмувати та послідовно зупинити Сили оборони. А ось сам контрнаступ вимагає значно більше ресурсів, з чого випливає найголовніше питання — де вони візьмуть цей ресурс і скільки їм знадобиться часу, щоб його згрупувати?" – заявив Коваленко.

На його думку, дуже ймовірно, що цього року у Суджі Новий Рік зустрічатимуть за українським часом та з привітаннями українського президента.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли ОДКБ прийде на допомогу РФ у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини