Стало відомо, скільки квадратних кілометрів росіяни захопили з початку року

За інформацією ISW, з початку року російські війська захопили 752 квадратні кілометри.

На сьогоднішній день є докази, що підтверджують, що російські окупаційні війська захопили близько 752 квадратних кілометрів української території у 2024 році. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За попередніми оцінками ISW, російські війська захопили близько 516 квадратних кілометрів у період з 1 січня 2024 року до 29 квітня 2024 року.

Військові аналітики зазначили, що хоча російські війська досягли значних тактичних успіхів на півночі Харківської області на початку травня 2024 року, міністр оборони Росії Андрій Білоусов сильно переоцінив просування російських військ в Україні з початку 2024 року.

Андрій Білоусов заявив 31 травня, що російські війська вже захопили 880 квадратних кілометрів у 2024 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" - новий наступ Росії на Харківщину, який розпочався 10 травня, не увінчався для окупаційної армії успіхом. Українська армія ефективно зупинила ворога, завдавши великих втрат. Про це йдеться у заяві директора з питань Європи у Раді національної безпеки США при Білому домі Майкла Карпентера, яку транслювали в ефірі телемарафону.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна попрощалася з черговою військовою весною, під час якої росіяни посилили наступальні дії, варварські обстріли та бомбардування, а ми – тиск на партнерів із проханнями посилити постачання озброєнь та дозволити бити ними військовими об'єктами на території РФ. Йде активна підготовка до наміченого на середину червня саміту миру, підписання нових угод про безпеку та посилення захисту нашого неба, про що повідомив у вечірньому зверненні 30 травня президент Володимир Зеленський. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від червня – у військовому, політичному та дипломатичному плані.