Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки коштів отримала Сумщина на будівництво фортифікацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки коштів отримала Сумщина на будівництво фортифікацій

Мільярдні інвестиції в оборону: Сумська область отримає понад 2 мільярди гривень на фортифікаційні споруди

12 червня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Сумська обласна державна адміністрація працює над посиленням обороноздатності регіону, активно розгортаючи програму зведення інженерно-фортифікаційних об’єктів на 2024 рік. 

Стало відомо, скільки коштів отримала Сумщина на будівництво фортифікацій

Оборонні заходи на Сумщині: фортифікаційні споруди

Зокрема, у 2023 році було виділено 108 мільйонів гривень, тоді як у 2024 році ця сума зросла до майже 2.33 мільярда гривень. Ці кошти передбачені для будівництва військових інженерно-технічних споруд, фортифікаційного обладнання оборонних рубежів, а також системи невибухових загороджень.

Влада області активно працює над реалізацією цих проектів. Однак, деталі фактичного використання коштів та результати будівництва є “секретними”. Відповідно до закону, деяка інформація в області оборони підлягає обмеженню, проте це також створює ґрунт для потенційного зловживання та корупції. 

“Запитувана інформація про перелік підрядних організацій з будівництва фортифікаційних споруд є службовою інформацією відповідно до п.2 частини першої статті 9 Закону України "Про доступ до публічної інформації", так як зазначена інформація належить до сфери оборони країни. Шкода від поширення запитуваної інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні”, — йдеться в повідомленні Сумської ОВА

Нагадаємо, що у період 2023-2024 років, активне будівництво фортифікаційних споруд стало ключовим напрямком оборонної стратегії України в регіонах Донецької та Луганської областей. Однак, проекти, які мали на меті значно підвищити обороноздатність цих критичних зон, стикаються з численними викликами, пов'язаними з реалізацією на територіях, що постійно перебувають під загрозою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини