Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки бригад знадобиться РФ для відвоювання Курщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки бригад знадобиться РФ для відвоювання Курщини

Для витіснення ЗСУ з Курщини Кремлю потрібні 15-20 бригад

24 серпня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Українським військовослужбовцям на територіях Курської області РФ слід споруджувати траншеї та протитанкові загородження, заявили американські чиновники, військові та експерти, з якими поспілкувалася газета The New York Times.

Стало відомо, скільки бригад знадобиться РФ для відвоювання Курщини

ЗСУ проводять Курську операцію. Фото з відкритих джерел

Як пише газета, на Курщині ЗСУ наразі не створили систему оборонних траншей, не мінували місцевість та не облаштовували протитанкові загородження.

"Якщо ЗСУ не захищатимуть територію за допомогою траншей та мін, то утримати територію Курської області буде практично неможливо", — заявив старший віце-президент Центру стратегічних та міжнародних досліджень Сет Джонс.

Водночас один з чиновників Пентагону сказав виданню, що затримки у будівництві оборонних укріплень не означають, що ЗСУ не мають планів щодо утримання території Курської області. За його словами, Україна може спробувати захопити ще більше територій, після чого збудувати укріплення.

Як зазначає The New York Times, Росія знадобиться від 15 до 20 бригад (щонайменше 50 тисяч військових), щоб відтіснити ЗСУ з Курщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини