Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо що потрібно Україні для повітряного щита
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо що потрібно Україні для повітряного щита

Україні для створення повітряного щита потрібні 168 винищувачів F-16

6 квітня 2023, 18:51
Поділіться публікацією:

Україні необхідні 168 винищувачів F-16 для створення повітряного щита. Про це в Телеефірі сказав директор із розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, пишуть "Коментарі". На його думку, це може значно посилити Повітряні сили України для вирішення тих завдань, які стоять на полі бою.

Стало відомо що потрібно Україні для повітряного щита

Закрите небо над Україною «набуло» реальних обрисів

“Річ у тім, що саме винищувачі західного зразка потрібні для завершення створення системи протиповітряної оборони, тому що вони є дієвим елементом цієї системи й забезпечують прикриття з повітря як від ракетних загроз, так і від дій авіації противника. Ну, крім іншого, F-16 є універсальним літаком, який також здатен діяти й в іпостасях штурмовика та бомбардувальника поряд із завданнями ППО — як винищувач і перехоплювач. Наводилися цифри й розраховувалися вони Повітряними силами України, що для створення нормального повітряного щита Україні десь потрібно близько 168 подібних винищувачів для того, щоб створити авіаційне з’єднання, яке б виконувало всі ті завдання”, — сказав Рябих.

Він зазначив, що F-16 — це найбільш універсальний варіант, здатний знищувати наземні, морські та повітряні цілі. Зокрема, цей винищувач підходить для боротьби з планувальними бомбами, які російська окупаційна армія застосовує для ударів по цивільній інфраструктурі.

Рябих вважає, що Україна має великі шанси отримати подібні літаки.

“Якраз на тлі того, що багато хто з країн-партнерів, тих, які беруть участь у коаліції, які підтримують Україну у форматі Рамштайн, вони проводять планову заміну літаків цього типу на нові літаки п’ятого покоління F-35. І ось, припустімо, ті ж Нідерланди раніше заявляли про можливість передачі тих літаків, які звільняються в результаті закупівлі та заміни цих літаків на нові. Крім того, потрібно сказати, що F-16 — це найбільш масовий варіант винищувача чотири + покоління. І з кількості десь близько 2000 одиниць цих літаків, які мають наші партнери, ось та кількість, яку ми називали, близько 200 одиниць, вони можуть бути знайдені і передані Україні”, — вважає експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Польща лобіюватиме серед союзників передачу Україні винищувачів стандартів НАТО. Також продовжуватиме поступово надавати нашим воїнам літаки МіГ-29.

Читайте також на сайті "Коментарі" – відомі результати навчань українських пілотів на винищувачах F-16 у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини