Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, що чекає на Україну та РФ, якщо Кремль піде на застосування ядерки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що чекає на Україну та РФ, якщо Кремль піде на застосування ядерки

Якщо Кремль використає тактичну ядерну зброю, то Україні не буде загрожувати другий Чорнобиль, сказав в коментарі ТСН військовий експерт Олег Жданов

18 червня 2024, 20:18 comments6724
Поділіться публікацією:

Ймовірність того, що Росія може застосувати ядерну зброю, існує, адже це ядерна держава, і ця загроза була очевидною від початку повномасштабного вторгнення в Україну, про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Стало відомо, що чекає на Україну та РФ, якщо Кремль піде на застосування ядерки

Ядерна зброя

За його словами, правда в тому, що ніхто не може стовідсотково гарантувати, що росіяни не використають ядерну зброю. Західні партнери стверджують, що ймовірність її застосування у цьому конфлікті майже дорівнює нулю, а війна буде вестися суто конвенційною зброєю. Проте Росія постійно погрожує, "махючи ядерним кийком", особливо коли на фронті виникають труднощі або потрібно тиснути на Захід, підкреслив експерт.

У цьому контексті він нагадав, що Росія та Білорусь нещодавно провели спільні навчання щодо застосування тактичної ядерної зброї. У відповідь НАТО організувало тренування своїх ядерних сил. Тобто, за його словами, і Росія, і Захід підвищують ставки, тому генсек НАТО Єнс Столтенберг та голова РНБО України знову говорять про можливість застосування Росією ядерної зброї.

При цьому Жданов говорить, що у випадку найгіршого сценарію, коли Путін застосує ядерну зброю в Україні, наслідки такого удару будуть залежати від типу зброї та місця її використання — чи буде це регіон з високою щільністю населення, чи малозаселені місцевості, чи це буде рівнина на півдні України, де вражаючі фактори розповсюдяться ширше, чи горбиста місцевість з лісами, де вплив буде менший.

Крім того, неможливо передбачити, куди вітер понесе радіоактивну хмару, що може викликати паніку навіть серед населення Росії, додав експерт.

Втім, як каже Жданов, якщо Росія застосує тактичну ядерну зброю, то це не спричинить другий Чорнобиль. Наслідки будуть менш масштабними і підлягатимуть рекультивації. Але для Росії та Путіна наслідки будуть катастрофічними, припустив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що секретар РНБО Литвиненко заявив, що РФ може використати ядерну зброю, коли почне програвати. За таку заяву його нещадно розкритикували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини