Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, окупацію якогось міста Путіну хочуть подарувати на день народження
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, окупацію якогось міста Путіну хочуть подарувати на день народження

У РФ хотіли до дня народження Путіна звільнити Курську область, але не зможуть цього зробити, тому й посилили штурм Вугледара

сьогодні, 11:17
Поділіться публікацією:

Накати російських окупаційних військ на Вугледар нині відбуваються в режимі каруселі, нон-стоп – 24/7, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. За його словами, командування сил ворога ставить чіткі накази захопити місто якнайшвидше і за будь-яку ціну. При цьому експерт додав, що поля довкола Вугледара всипані не лише тілами російських окупантів, а й технікою. Такої кількості техніки ворог не застосовував, так само, як і не втрачали, в районі Вугледару більше року, додає експерт.

Стало відомо, окупацію якогось міста Путіну хочуть подарувати на день народження

Володимир Путін

"Вугледар це, звичайно, перший крок окупантів до відновлення залізничного сполучення через Волноваху. Але, просуваючись розмірено, без суїцидальних накатів, так чи інакше, але вони мали б можливість вийти до міста пізніше і розгорнути бої загород до кінця 2024 – початку 2025. Але ні, наступ командування окупаційних військ максимально каталізувало, особливо з другої половини вересня. І треба ж, що відбувається на іншому кінці театру бойових дій – у Курській області", — каже Коваленко.

За його словами, у Курській області у російських військ, що почалося епічне контрнаступ, наглухо затихло. Причому справи настільки погані, що диктатор Володимир Путін, який дивиться за ситуацією, призначив безпосередньо Бортникова, після того як Дюмін не впорався з покладеними на нього обов'язками.

"Але, Путіну до дня народження необхідна “велика перемога”, якою мало стати “звільнення від нацистів” Курської області, але цього вже точно не станеться. Тому з окупаційних військ вичавлюють хоч щось і цим хоч щось є окупація Вугледару, заради якої готові покласти тисячі окупантів та сотні одиниць техніки", — каже Коваленко.

За його словами, наступ на Вугледар має не просто тактичне, а й оперативно-тактичне значення, це правда, але оскільки воно проводиться – це виключно політичне рішення.

"Плюсом у ньому для нас є те, що російські війська в його ході втрачають в рази більше людського ресурсу і найголовніше — техніки, ніж якби це відбувалося стабільно і вивірено", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація в Вугледарі вкрай складна, залишилася одна дорога, якою можуть скористатися ЗСУ для виходу з міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини