Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залишилась одна дорога для виходу: чи встигнуть врятуватися захисники Вугледару
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишилась одна дорога для виходу: чи встигнуть врятуватися захисники Вугледару

Для виходу із Вугледару залишилась одна дорога, яку до того ж прострілює ворог

сьогодні, 10:13
Поділіться публікацією:

Ситуація у Вугледарі продовжує погіршуватися. Як відзначає військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" росіяни продовжують "стискати" район оборони ЗСУ у місті Вугледар одночасно із заходу та сходу.

Залишилась одна дорога для виходу: чи встигнуть врятуватися захисники Вугледару

Вугледар

"Очевидно, противник вже зайняв східну частину міста (бої, ймовірно йдуть в районі супермаркету АТБ та відділення Приват-банку), а також практично вийшов на західну околицю міста, перетнувши дорогу Павлівка – Богоявленка", — відзначив Машовець.

По суті, каже експерт, в українських підрозділів, які ще ведуть бої у місті, залишається лише одна дорога для відходу — на Богоявленку.

"Зважаючи на той факт, що противник вже зайняв територію шахти "Південнодонбаська №3", західніше с.Водяне, навіть й цей шлях, на даний момент, скажімо так, виглядає "проблематично". Прикро, що противник це бачить, й намагається "реалізувати", у вигляді оточення всього Вугледарського району оборони ЗСУ", — відзначив Машовець.

За його словами, доля Вугледару була вирішена не в самому місті чи безпосередньо навколо міста, а західніше та північніше нього — на флангах.

Для того, каже Машовець, або його утримати, треба було утримати Водяне та не дати противнику перейти річку Кашлагач між Павлівкою та Пречистівкою, принаймні значними силами. При цьому, додав експерт, ворог а це зробив, й зараз, з плацдарму на річці Кашлагач, застосовує, навіть, бронетехніку, причому у достатньо значній кількості.

"Після того, як противнику це вдалося здійснити, Вугледар був вже приречений. ЗСУ зараз "не в тій формі", щоб контр-атакуючими діями, у випадку просування противника на якійсь загрозливій для себе ділянці миттєво та результативно відновлювати положення", — говорить експерт.

Втім, за його словами, дивує інше. За його словами, можливість обходу противником міста Вугледар західніше "всі бачили", ще з весни нинішнього року.

"Будь-який курсант будь-якого військового навчального закладу, десь приблизно 2-3-го курсу, більш-менш знайомий із особливостями основних тактичних прийомів рівня взвод-рота... подивившись на карту бойових дій, станом на весну 2024-го, також все це передбачив би", — говорить Машовець, втім нічого зроблено не було.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз Генштабу доведеться ухвалювати складні рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини