Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, навіщо уряд переглядає бронювання: чого очікувати людям, які мають відстрочку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, навіщо уряд переглядає бронювання: чого очікувати людям, які мають відстрочку

В Україні заброньовано від мобілізації 1,5 млн осіб

сьогодні, 09:43
Поділіться публікацією:

Уряд міняє правила бронювання, бо забронювалось вже понад 1,5 млн осіб. Як відзначає військовий, політолог Віктор Таран, цифра насправді вражає.

Стало відомо, навіщо уряд переглядає бронювання: чого очікувати людям, які мають відстрочку

Мобілізація в Україні

"Якщо їх мобілізувати, то можна спокійно зробити демобілізацію або ротацію тих, хто служить понад два з половиною роки", — відзначив військовий.

Тепер, за його словами, списки переглянуть і почистять.

Викинуть тих, хто вже забронювався без вагомих на те причин і тих, хто "подякував" за те, що його забронювали, і тих, кого викинули пустять по новому колу на бронювання на інше підприємство або на економічне бронювання", — відзначив Таран.

При цьому, він запідозрив державу у "нечесній грі".

"Коментувати не буду, ви і самі все чудово розумієте. Як казав Остап Бендер — ніколи не грайте з державою в азартні ігри — вона вас все одно обдурить. Ідіть краще одразу в ЗСУ — там не дурять", — підкреслив Тарана.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Мінекономіки спільно з Міноборони та іншими зацікавленими структурами підготували зміни до правил бронювання працівників, які будуть розглянуті на наступному засіданні уряду. Зокрема, зміни поміж іншого передбачають призупинення до 15 листопада 2024 року дії деяких положень постанови Кабміну від 27 січня 2023 року №76. Зокрема, відзначає видання, це стосується критеріїв та порядку визначення підприємств, установ і організацій, які вважаються критично важливими для економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час особливого періоду, а також для потреб Збройних Сил і інших військових формувань.

Говориться, що нібито бронювання вирішили переглянути тому, що президент Володимир Зеленський був шокований цифрою в 1,5 млн заброньованих осіб і доручив перевірити, чи вони були заброньовані чесно.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини