Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, на яке місто-мільйонник росіяни готують масовану ракетну атаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на яке місто-мільйонник росіяни готують масовану ракетну атаку

Росіяни готують масований ракетний удар по Києву, сказав в ефірі ТСН військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко

1 липня 2024, 17:50 comments4575
Поділіться публікацією:

Недільний удар Росії по Києву невеликою кількістю ракет був "розвідкою боєм", що може свідчити про підготовку ворога до масованого обстрілу, заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Стало відомо, на яке місто-мільйонник росіяни готують масовану ракетну атаку

Ракетний удар

На думку експерта, окупанти її здійснюють, щоб виявити розташування засобів ППО та скорегувати траєкторію польоту ракет для подальшого потужнішого та масованішого удару. Це робиться, щоб уникнути потрапляння ракет у зону ураження засобів ППО під час наступного удару, додав експерт.

Коваленко пояснив, що ракета "Іскандер-К", яка використовувалася Росією під час удару по Києву, є адаптованою версією "Калібру" для сухопутного використання.

За його словами, ракета "Іскандер-М" — це повноцінна балістична ракета, а 9М727 ("Іскандер-К") — це крилата ракета дозвукового типу з характеристиками, близькими до балістичних. Тому вона називається аеробалістичною. Вона може бути збита майже всіма засобами ППО малого, середнього та великого радіусу дії, які є в нашому арсеналі. Водночас балістичні ракети можуть збиватися лише за допомогою систем Patriot і SAMP/T.

Він також додав, що ці ракети використовуються ворогом за принципом "виробили — використали".

"Те, що вони виробляють, те й використовують. Тобто ця категорія ракет у них перебуває в такій стадії. Станом на зараз у ворога найбільша компонента ракет "Калібр". Їх накопичено найбільше. Усі інші — у них накопичувальний ефект невеликий. Переважно, використовують те, що виробили", — підсумував Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових, війна в Україні не досягла навіть екватору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини