Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо куди спрямують американські грандові $2 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо куди спрямують американські грандові $2 млрд

До Державного бюджету України надійшов другий транш грантових коштів загальною сумою $4,5 млрд

20 грудня 2022, 17:11
Поділіться публікацією:

В Україну зайшов уже другий транш з гранту загальним розміром 4,5 млрд дол. США. Ці гроші надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку, у рамках проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні", пишуть "Коментарі".

Стало відомо куди спрямують американські грандові $2 млрд

Гроші підуть на соціальні видатки

Отримана сума, за інформацією Кабміну, головно піде на пенсійні виплати та фінансування зарплат фахівцям цивільного захисту, окрім того й покриття витрат за надані медичні послуги за програмою медичних гарантій. Проводити першочергові соціальні платежі під час активних бойових дій у країні та ще й енергетичної кризи для України є вкрай важливим.

"З перших днів злочинного вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати підтримують нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет", — зазначає Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення РФ, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки вже $12 млрд у формі грантів. Таким чином, США є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МЗС пояснили, чому так і не заробив обіцяний США ленд-ліз. Наразі Україна безплатно отримує оборонну допомогу за іншими програмами, які не передбачають відшкодування вартості наданого озброєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини