Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли Зеленський ухвалив рішення почати наступ на Курщину
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Зеленський ухвалив рішення почати наступ на Курщину

Зеленський після саміту НАТО зрозумів, що Україна повинна розраховувати на власні сили, тому і ухвали рішення починати війну на території ворога

15 серпня 2024, 13:07
Поділіться публікацією:

Після своєї перемоги на виборах, Дональд Трамп планував використовувати території України як засіб для досягнення миру. Однак після наступу ЗСУ на Курську область, ці плани виглядають менш імовірними, про це пише британський журналіст Роджер Бойс у своїй авторській колонці для The Times.

Стало відомо, коли Зеленський ухвалив рішення почати наступ на Курщину

Володимир Зеленський

На його думку, переломним моментом став липневий саміт НАТО. Після нього президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення щодо проведення наступу на Курщині.

За словами журналіста, на саміті НАТО знову дали зрозуміти, що Україна не отримає членства найближчим часом, а президент США Джо Байден навіть помилково назвав Зеленського "Володимиром Путіним".

"Український лідер зробив відповідні висновки. Його країні треба було боротися з росіянами по-іншому.  Домовленості [про умови використання наданої партнерами зброї] виснажували Україну, перетворюючи її на постійну жертву, м’ячик для биття росіянами.  Помахування пальцем з Білого дому Байдена чи берлінської канцелярії Олафа Шольца більше не мало сенсу в Києві. Очевидна слабкість Байдена надихнула Зеленського", – вважає Бойс.

Він підкреслив, що українські війська вже контролюють 74 населені пункти в Курській області, використовуючи техніку, надану США та Німеччиною. Хоча Україна ще не використовує ракети ATACMS, оскільки не отримала на це дозвіл, Зеленський може ухвалити рішення йти вперед без цього дозволу.

Однією з тактичних переваг України під час наступу стало інформаційна тиша, яка дозволила уникнути втручання Заходу та складних питань від його представників.

"Повідомлення для Заходу: дякую за зброю та купу порад, але ми самі визначаємо темп нашої війни. І давайте працювати на цій основі в епоху після Байдена. Меседж для Путіна: ця війна не завершена. Якщо ви думаєте, що ми підемо на нібито підтриману Трампом мирну угоду, яка розділить Україну, подумайте ще раз", – описує ймовірну логіку Зеленського британський журналіст.

Окрім того, він назвав головні цілі України, які вона переслідує операцією в Курській області. Серед них демонстрація сили української армії, викриття невпевненості Путіна та створення напруги між російською армією і ФСБ. Також Київ хотів змусити Росію перекидати війська зі Сходу для охорони Курська.

Бойс вважає, що новий поворот у цій війні може спричинити зміни в російській системі, побудованій на цинізмі та апатії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ уже почали лунати заклики до повалення режиму Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини