Стало відомо, коли завершиться війна: оптимістичний і песимістичний сценарій

Як повідомив у чаті на Главреді колишній голова МЗС Володимир Огризко, війна може завершитися через кілька місяців, але за певних умов

За словами колишнього міністра закордонних справ Володимира Огризка, з огляду на наявну підтримку Заходом України можна припустити, скільки часу ще буде тривати війна в нашій країні.

Більше того, як підкреслив дипломат, є оптимістичний і песимістичний прогноз. За його словами, оптимістичний сценарій передбачає, що війна завершиться за кілька місяців.

"Якщо ми зараз отримаємо все те, що нам потрібно, війна може тривати ще чотири-п'ять місяців. Якщо допомога буде "на годину по чайній ложці", війна може тривати дуже довго", - сказав Огризко.

Втім, експерт додав, що з огляду на те, що Україна отримала можливість ще й спільно виробляти зброю із західними партнерами, та дозволи на те, щоб бити по території Росії, то перемога може бути ще ближчою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов вважає, що ні корейський, ні німецький, ні будь-який інший сценарій для зупинення війни в Україні не спрацює. За його словами, просто треба ставити Росію на місце.

При цьому в МЗС заявили, що між Україною та РФ можуть відбутися переговори за прикладом "зернової угоди", коли Україна та РФ не перетинаються за столом переговорів. Такі заяви, кажуть експерти, свідчать про кардинальну зміну переговорної стратегії України, коли вона раніше категорично відмовлялася вести будь-які переговори з Росією та її диктатором. Експерти вважають помилкою вести переговори з Росією, оскільки за їх словами, Кремль ніколи не дотримувався домовленостей і регулярно їх порушував. Саме тому, на їх думку, не потрібно повторювати ті самі помилки.