Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли Україна вдарить по РФ американською зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україна вдарить по РФ американською зброєю

Україна може протягом кількох годин або днів завдати по території РФ удар американською зброєю повідомляє видання The New York Times

31 травня 2024, 14:02
Поділіться публікацією:

Перші удари американською зброєю по території Росії можуть відбутися вже за кілька годин або днів, повідомляє The New York Times з посиланням на американських офіційних осіб.

Стало відомо, коли Україна вдарить по РФ американською зброєю

ATACMS

Як відзначає видання, дозвіл, наданий Україні, стосується лише захисту Харківської області, де російські загарбницькі війська нещодавно активізували наступ. Президент Джо Байден ухвалив це рішення під тиском радників і ключових союзників.

За інформацією видання, президент Байден доручив своїй команді зробити все для того, щоб Україна могла використовувати зброю, надану США, для контратак у Харківській області. Це необхідно для того, щоб Україна могла дати відсіч російським військам, які нападають або готуються до нападу. В заяві адміністрації вказано, шо політика Штатів щодо заборони використання ПТРК або ударів на великі відстані всередині Росії не змінилася.

Чиновники повідомили, що зміна політики набула чинності в четвер. Це рішення Байдена фактично перетнуло червону лінію, яку він сам і визначив. Якщо Росія здійснить інші атаки за межами Харкова, ці обмеження можуть бути ще більше послаблені, визнали в адміністрації.

В адміністрації відзначили, що мова йде про нову реальність і, можливо, нову еру в українському конфлікті.

Окрім того, видання підкреслює, що у Білому домі обговорення проходили в закритому режимі і були відомі лише вузькому колу помічників. Журналісти зазначають, що через це прес-секретарка Пентагону Сабріна Сінгх ще вчора заявила, що політика США не змінилася, оскільки вона не знала, що міністр оборони Ллойд Остін вже віддав наказ про скасування заборони.

Кремль також відреагував на часткове скасування заборони США. Зокрема, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков відзначив, що Москві відомо, що загалом зброєю американського виробництва вже здійснюються спроби ударів по російській території. Це свідчить про ступінь залученості Сполучених Штатів у цей конфлікт, додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що із цього приводу Дмитро Медведєв знову почав погрожувати ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини