Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли росіяни підуть на Покровськ: окупація якого міста стане сигналом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли росіяни підуть на Покровськ: окупація якого міста стане сигналом

Якщо росіяни зможуть взяти Селидове, тоді вони візьмуться за Покровськ

сьогодні, 17:59
Поділіться публікацією:

Російські окупанти припинили активні бойові дії на окремих ділянках Покровського напрямку та перемістили свою увагу на південний фланг, де може скластися загрозлива ситуація, заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт Олег Жданов.

Стало відомо, коли росіяни підуть на Покровськ: окупація якого міста стане сигналом

Покровськ

За його словами, ворог визначив ключове місто, оборону якого намагається прорвати. Попри те, що Покровськ залишається основною ціллю противника, за даними британської розвідки, росіяни уповільнили своє просування в цьому напрямку. Жданов також зазначив, що Генштаб України "перекроїв" Покровський і Курахівський напрямки, об’єднавши південний фланг Покровського з Курахівським.

Військовий експерт підкреслив, що на північних та центральних ділянках Покровського напрямку українським силам допомагають географічні особливості місцевості. Зокрема, населені пункти, як-от Воздвиженка та Новогродівка, розташовані на панівних висотах, що створює сприятливі умови для оборони.

Експерт відзначив, що протягом останніх днів лінія фронту на цій ділянці залишається стабільною, проте противник зосередив свої зусилля на південному фланзі, який тепер називають Курахівським напрямком. При цьому Жданов вважає, що ситуація може бути непередбачуваною, оскільки росіяни намагаються обійти Селидове з півночі через Курахівський напрямок.

"Є ризик, що Селидове може опинитися у напівоточенні. Якщо ворогу вдасться прорвати оборону цього міста, наступні удари будуть спрямовані на Покровськ", — підкреслив експерт.

Жданов також додав, що Селидове є ключовим оборонним пунктом на цій ділянці фронту та останнім великим укріпленням перед Покровськом. Захоплення Селидового може полегшити подальший наступ російських військ і дозволити їм діяти з більшою швидкістю. Саме тому, додав експерт, зараз дуже важливо утримати це місто, щоб не допустити прориву оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні сили відійдуть від Селідово, Торецька і Вугледара і до цього потрібно бути морально готовими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини