Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли між Україною і РФ можуть відбутися мирні переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли між Україною і РФ можуть відбутися мирні переговори

Наразі Захід не вимагає від України йти на переговори із РФ, сказав в коментарі Уніан політолог Володимир Фесенко

10 липня 2024, 12:03 comments2472
Поділіться публікацією:

До кінця 2024 року переговорів про мир не буде, вважає політолог Володимир Фесенко. При цьому він вважає, що наразі немає жодного примусу з боку Заходу, щоб Україна домовлялася з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, хоча можливість майбутніх переговорів не виключається. За його словами, багато політиків наголошують, що переговори мають розпочинатися із сильної позиції.

Стало відомо, коли між Україною і РФ можуть відбутися мирні переговори

При цьому Фесенко підкреслив, що наразі Росія має військову перевагу. Окрім того, він додав, що станом на сьогодні переговорів немає, а є лише галас навколо цієї теми — Путін висуває вимоги до України, які фактично передбачають капітуляцію, що для нас неприйнятно. Саме тому, підкреслює експерт, до кінця року переговорів про мир не буде. Хоча він не виключає, що можуть бути ініціативи, консультації, заяви, але не більше.

Фесенко зауважив, що у разі приходу до влади в США Дональда Трампа, Україну можуть підштовхнути до переговорів з Росією, але це не означає, що вони відбудуться на російських умовах.

"Буде тиск і на Україну, і на Росію, щоб погодились на припинення бойових дій по лінії фронту. На Україну будуть тиснути, погрожуючи припиненням постачання зброї. Помічники Трампа кажуть, що якщо Путін не буде погоджуватися, то тоді треба посилювати постачання зброї для України. І це було б для нас прийнятним варіантом. Але зараз не можна стверджувати якою буде політика Трампа в разі обрання його президентом США", — зазначив експерт.

Він також додав, що, як не парадоксально, Путін нашкодив прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, який намагається просувати мирні ініціативи, переконуючи західних політиків, що Путін хоче миру. Поки Орбан просуває цю ідею, Росія продовжує удари по лікарнях та житлових будинках у Києві та інших містах. Тобто, каже Фесенко, логіка Путіна полягає в примушуванні до миру на своїх умовах, починаючи активні бойові дії під час переговорів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін висунув вимоги Україні для того, щоб РФ припинила війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини