Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, кого Сирський тимчасово призначив замість звільненого Олещука
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого Сирський тимчасово призначив замість звільненого Олещука

Тимчасово очолить Повітряні сили генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко

30 серпня 2024, 21:08
Поділіться публікацією:

30 серпня ввечері командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук був звільнений зі своєї посади. Відповідний указ був опублікований на сайті Офісу президента.

Стало відомо, кого Сирський тимчасово призначив замість звільненого  Олещука

Анатолій Кривоножко

Тимчасово виконувати обов'язки командувача Повітряних сил призначено генерал-лейтенанта Анатолія Кривоножка. Раніше він обіймав посаду командувача повітряного командування "Центр".

Інформація про Анатолія Кривоножка у відкритих джерелах обмежена. Втім, відомо, що в період з 2006 по 2008 рік він був командиром 114-ї бригади тактичної авіації. З 2015 року і до 30 серпня 2024 року Кривоножко обіймав посаду командувача повітряного командування "Центр" Повітряних сил ЗСУ.

Окрім того, Анатолій Кривоножко має значну кількість державних відзнак. Зокрема, президент Володимир Зеленський особисто вручив йому орден "Золота Зірка" та присвоїв звання Героя України. Під його командуванням у межах зони відповідальності було знищено понад 1 160 повітряних цілей, більше 100 наземних цілей та одну надводну ціль.

Кривоножко також нагороджений Орденами Богдана Хмельницького II та III ступенів, а також Орденом Данила Галицького.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у п'ятницю, 30 серпня, президент Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних сил Збройних сил України Миколу Олещука. Згодом, у своєму вечірньому зверненні, президент підтвердив інформацію про те, що звільнив Миколу Олещука.

"Я вирішив замінити командувача Повітряних сил Збройних Сил України. Я безмежно вдячний всім нашим військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп, розрахунків ППО. Усім, хто дійсно бʼється для України – для результату. І це потрібно так само на командному рівні – ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів", — заявив Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини