Стало відомо, кого Путін збирався поставити на чолі уряду після взяття Києва

Російське ФСБ підготувало два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва перед повномасштабним вторгненням в Україну

ФСБ РФ мав два варіанти, як діяти після того, як російські війська зайшли б у Києві та повалили владу в Україні. Вже було підготовлено два маріонеткові уряди на випадок окупації столиці України. першим претендентом на пост маріонеткового "глави уряду" був президент-втікач Янукович. Другим претендентом був лідер забороненої в Україні ОПЗЖ Віктор Медведчук. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на рейтингове видання The Washington Post.

Видання зазначає, що ФСБ виявилася тією структурою в Росії, яка найбільше прорахувалася. Адже російські спецслужби надавали до Кремля дані про те, що після повномасштабного вторгнення чинний український уряд втратить управління країною і буде повалено дуже швидко.

Журналісти вважають, що ФСБ не зуміло реалізувати свій план із двох причин. Перша причина – не було очікування, що українці так сильно чинитимуть опір. Друга причина – не ризикнули передати таку "незручну інформацію" президенту РФ Володимиру Путіну.

За тією інформацією, якою володіє The Washington Post, саме для того, щоб повернути владу, Янукович і опинився на початку вторгнення в березні в Білорусі. Можливо після того, як російські війська захопили б Київ, туди приїхав би Янукович і спробував знову опинитися при владі. Також видання зазначає, що у березні група колишніх нардепів від Партії регіонів зібралася на півдні України, де також активно наставала російська армія.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кремль змінив плани щодо України: російський правозахисник спрогнозував, що робитиме Путін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США назвали можливі причини вибухів у Криму.