Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, де живуть найбільш мотивовані чоловіки, які готові до мобілізації. Неочікувані результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де живуть найбільш мотивовані чоловіки, які готові до мобілізації. Неочікувані результати

За даними опитування Демініціативи найвищий рівень готовності долучитися до мобілізації демонструють чоловіки, які мешкають в центральній частині України. А от потенційних ухилянтів найбільше на сході

25 квітня 2024, 18:01
Поділіться публікацією:

Фонд "Демократичні ініціативи" разом із Центром Разумкова провів цікаве опитування, яке стосується мобілізації. Зокрема, респондентів запитували, чи чоловіки в їх оточенні готовій йти на фронт, щоб захищати країну, чи ні.

Стало відомо, де живуть найбільш мотивовані чоловіки, які готові до мобілізації. Неочікувані результати

Мобілізація в Україні

Так от, за даними опитування 25% респондентів підкреслили, що більша частина чоловіків з їх оточення намагаються уникнути мобілізації. При цьому 47% повідомили, що тільки деякі зі знайомих уникають призову, а деякі готові бути мобілізованими.

Про те, що "здебільшого готові бути мобілізованими" заявили тільки 10% українців, які взяли участь в опитуванні, а 18% додали, що їм важко визначитись, тому вони не можуть дати відповідь на це запитання.

На думку соціологів, результати опитування свідчать, що готовність до мобілізації знаходиться не на низькому рівні, як було прийнято вважати, а на середньому.

Окрім того, експерти з’ясували, в яких регіонах чоловіки намагаються всіма шляхами уникнути мобілізації. Так, за даними опитування, на сході країни 39% опитаних відзначили, що більша частина чоловіків серед знайомих намагаються уникнути призову до армії. При цьому в південному регіоні таку ж відповідь дало 32% опитаних. Трошки менше, 29% опитаних із західних областей заявили, що їх знайомі ховаються від мобілізації. Разом з тим, найменше чоловіків, які уникають призову – у центральній частині України (15%).

Втім, соціологи додали, що високу міру готовності долучитися до мобілізації відзначала приблизно однакова (5-9%) частка опитаних на сході, заході та півдні країни. При цьому, в центральних регіонах цей відсоток вищий і становить трохи більше 15%.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи зможе новий закон вирішити проблеми з мобілізацією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини