Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, де писали китайський «мирний план» припинення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де писали китайський «мирний план» припинення війни в Україні

Так званий мирний план Китаю не відповідає інтересам України, більше того він не говорить, хто є агресором, а хто – жертвою

сьогодні, 17:40
Поділіться публікацією:

Так званий "мирний план", запропонований Китаєм та Бразилією, значно вигідний для Росії, тоді як Пекін прагне показати себе глобальним миротворцем, заявив в ефірі 24 каналу дипломат, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Стало відомо, де писали китайський «мирний план» припинення війни в Україні

Китай

За його словами, Китай намагається показати свій вплив на міжнародну політику, тому й просуває свої "мирні плани". Однак, це вигідно лише диктатору Володимиру Путіну, адже немає гарантій, що Росія не нападе знову через певний час.

"Війну, яку почала Росія, вони називають "українською кризою". У своєму плані не згадують статут ООН. Красиві слова, а жодної конкретики. Не кажуть, хто агресор, а хто жертва. Тому й реакція України прохолодна. Росії такий план вигідний. Видається, що його автори сиділи в Москві, а не в Пекіні", — відзначив дипломат.

Україна організувала власний Саміт миру, де більшість країн висловили підтримку припиненню війни на основі міжнародного права. Проте Путін вимагає не лише повернення окупованих територій, але й тих, до яких його армія ще навіть не дісталася.

Огризко вважає, що Україні необхідно проводити не Саміт миру, а Саміт перемоги. Він підкреслив важливість чіткого формулювання того, що необхідно для перемоги над Росією, адже Путін повинен зазнати поразки, щоб більше не загрожувати Україні. Важливим є і рішучість союзників.

Огризко вважає, що для повної перемоги Україна повинна отримати компенсації за завдані збитки, домогтися покарання воєнних злочинців та забезпечити ізоляцію Росії на міжнародній арені. Це допоможе запобігти поверненню до силових рішень, характерних для 19 століття, коли правий був той, хто сильніший.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи можна за допомогою китайського мирного плану припинити війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини