Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому західні компоненти і далі будуть використовуватися у російських ракетах
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому західні компоненти і далі будуть використовуватися у російських ракетах

Захід ніяк не зможе зупинити використання своїх чіпів у російських ракетах

11 липня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

Майже після кожного прильоту російських ракет з’являється інформація про те, що в них знаходять компоненти із країн Заходу.

Стало відомо, чому західні компоненти і далі будуть використовуватися у російських ракетах

Російська ракета

Як відзначив фінансист Сергій Фурса, в Росії просто не існує своїх компонентів, які б вона могла використовувати при конструюванні ракет.

"Російських компонент просто не існує. Якщо ви розберете російське авто, то там будуть західні компоненти. Якщо ви розберете будь-яку техніку, на якій буде штамп "виготовлено в Росії", то там будуть західні компоненти. Бо російських тупо не існує. З російського у Росії тільки нафта і газ. Які вони і міняють на все це", — заявив Фурса.

При цьому він підкреслив, що західні компоненти в російських ракетах не є ознакою того, що Захід однаково підтримує Росію і Україну. За його словами, просто Кремль через посередників купляє чіпи, які потім вставляє в свої ракети.

"Просто одна фірма посередник з Хорватії, купляє звичайний товар, де є ці чіпи, а вони є скрізь, чи самі ці чіпи, і продає фірмі з Дубаїв, яка продає фірмі з Таїланду, а потім це все завозиться якоюсь фсбшною конторою в Росії. Чи можна це зупинити? Ні. Бо це масовий величезний ринок. Ви не відслідкуєте цього в жодному разі. Постфактум, так. Але попередити такі угоди просто неможливо", — заявив Фурса.

При цьому експерт переконаний, що в цьому випадку не варто говорити про те, що західні санкції не працюють. За його словами, просто ідеальних санкцій немає в природі.

"І так, в будь-якій новій ракеті, що рано чи пізно прорве нашу ППО будуть західні чіпи. І досить робити з цього новини", — заявив Фурса.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у російській ракеті Х-101, яка вдарила по "Охматдиту" знайшли десятки західних компонентів. При цьому експерти відзначають, що РФ методично удосконалює цю ракету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини