Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому Україні не дають такі необхідні їй системи Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Україні не дають такі необхідні їй системи Patriot

Ініціатива Німеччини щодо пошуку для України систем «Патріот» буксує, бо країни відстоюють свої меркантильні інтереси, вважає політтехнолог Олег Постернак

28 травня 2024, 12:07 comments1321
Поділіться публікацією:

Протягом повномасштабного вторгнення Росії Україна зробила спробу  створити комбіновану систему повітряного захисту, відзначає політтехнолог Олег Постернак. Проте, за його словами, наразі вона дуже фрагментована та несистемна.

Стало відомо, чому Україні не дають такі необхідні їй системи Patriot

ЗРК Patriot

Експерт вважає, що Україні дуже потрібні батареї Patriot. Президент Володимир Зеленський говорить, що потрібно мінімум 7 таких систем, військові експерти вважають, що близько 20.

"Роздмухування кампанії загрози з боку РФ, страх Третьої світової та ядерної війни створив потужний запит на оборонний егоїзм для кожної європейської країни. Тому багато європейських політиків аргументують це просто: нам самим потрібно! Тому німецька ініціатива по закупівлі ППО для України буксує",
— вважає експерт.

Проте, на його думку, може все ж бути кілька виходів із цієї ситуації. Зокрема, каже Постернак, спробувати пошукати систем ППО в азіатських країнах Близького Сходу, навіть і тій же Японії, де є 25 батарей Patriot.  Окрім того, за його словами, дуже перспективним напрямком є Саудівська Аравія, яка зараз рухається у бік оборонного пакту із США, у неї 25 батарей Patriot. За певних обставин може стати варіантом навіть нейтральна Швейцарія, у якій 5 систем Patriot. Головне, вважає експерт, вибудувати якісні політичні відносини із цими країнами.

Окрім того, Україна може почати працювати у напрямку блокади ворожої авіації, знищувати аеродромну інфраструктуру загарбників та авіапарк, підприємства, які виробляють ракети та КАБи. Проте, додав Постернак, для цього потрібен дозвіл в тому числі на використання західної далекобійної зброї для ударів по визнаній території РФ.

Також, вважає експерт, можна пробувати робити власні системи ППО.

"Так, це дуже дорогий та складний технічний процес. Той же Тайвань розробляє ЗРК Tien Kung та Sky Bow, які частково базуються на технологіях, отриманих від США по Patriot. Нам до Тайваня дуже далеко, однак починати треба",
- додав експерт.

При цьому Постернак нагадав, що ще у березні 2024 року було повідомлено що Україна почала виробляти системи протиповітряної оборони і високоточні ракети, подібні до американської системи HIMARS.

"Міністр Камишин говорив про українські далекобійні ракети дальністю 600 км, дуже хотілось би побачити їх роботу",
- додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які країни мають такі необхідні Україні системи ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини