Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому росіяни поперли на Гуляйполе: яку ціль переслідують
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому росіяни поперли на Гуляйполе: яку ціль переслідують

Росіяни активізувалися на Запорізькому напрямку і хочуть захопити дорогу, яка має стратегічне значення

31 липня 2024, 17:21
Поділіться публікацією:

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках у Запорізькій області російські загарбники намагаються витіснити українські підрозділи з їхніх позицій. Російська армія перекидає значну кількість військ до району Пологів з метою завдати удару в напрямку Гуляйполя. Це місто є важливим логістичним пунктом для Збройних сил України, там пролягає рокадний шлях, відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан.

Стало відомо, чому росіяни поперли на Гуляйполе: яку ціль переслідують

Гуляйполе

Експерт наголосив, що для переміщення військ російські окупанти використовують залізницю, яка працює з Ростова до Мелітополя через Волноваху, Маріуполь, Бердянськ і Комиш-Зорю.

При цьому Світан відзначив, що рокадні дороги, які проходять в районі Покровська (Донецька область) та Гуляйполя (Запорізька область), мають стратегічне та оперативне значення, адже пролягають вздовж лінії фронту і є основою військових комунікацій.

"Там рокадна дорога, з Запоріжжя в бік Гуляйполя і далі в бік Донецька через Курахове. Росіяни намагаються вийти на неї, але це не значить, що їм це вдається. Там зібрана доволі велика кількість російських військ, це район Полог, але її недостатньо, аби перерізати дорогу. Однак росіяни однозначно будуть старатися це зробити", — заявив Світан.

Генштаб ЗСУ повідомив, що станом на 31 липня сталося п'ять бойових зіткнень у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки Запорізької області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни активізувалися також на Покровському напрямку. При цьому військові відзначають, що там складається вкрай важка ситуація – не вистачає озброєння та особового складу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини