Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому РФ почала контрнаступ на Курщині перед візитом Блінкена в Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому РФ почала контрнаступ на Курщині перед візитом Блінкена в Київ

Росія, розпочавши контрнаступ перед приїздом Блінкена, хотіла показати, що нібито у ЗСУ не все добре в Курській області

12 вересня 2024, 14:11
Поділіться публікацією:

Росія створила два тактичні угруповання — "Брянськ" і "Білгород", чисельністю від 20 до 30 тисяч військовослужбовців кожне, які діють на Курському напрямку, про це в ефірі "Еспресо" заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Стало відомо, чому РФ почала контрнаступ на Курщині перед візитом Блінкена в Київ

Бої в Курській області

При цьому експерт звернув увагу на те, що російський "контрнаступ" у Курській області розпочався саме перед візитом високопосадовців США та Великої Британії до України. Снєгирьов підкреслив, що метою таких дій є створення враження, ніби ситуація в Курщині складна для України, і поширення російських наративів про "успішний контрнаступ". Однак, за його словами, реальні цілі російської операції — локальні.

Він пояснив, що росіяни намагаються не допустити українських сил до стратегічної траси Глушкова, яка може розширити зону української присутності на 700 кв. км та призвести до оперативного оточення кількох тисяч російських військових. Для цього російська армія перекинула обмежену кількість підрозділів, серед яких 155-та бригада морської піхоти, 51-й парашутно-десантний полк і 56-й полк десантно-штурмової дивізії. Це свідчить про відсутність масштабного контрнаступу, вважає Снєгирьов.

Водночас він зазначив, що Сили оборони України досягають успіхів на інших напрямках Курської області, зокрема в районі Павлівки, Веселого та Ведмежого. Українські війська знищили десять переправ через річку Сейм, залишивши лише одну, поза зоною досяжності.

За даними Снєгирьова, Росія перекидає оперативні резерви не тільки до Курської області, але й у Брянську, побоюючись наступу українських військ. Загалом до цих областей було перекинуто 60 тисяч російських військових, яких тепер не вистачає на інших важливих напрямках фронту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лавров прокоментував бої в Курській області і набрехав, що РФ витискає звідти ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини