Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому РФ, маючи перевагу в силі і засобах, не може захопити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому РФ, маючи перевагу в силі і засобах, не може захопити Україну

Росія не може захопити Україну із двох причин, розповів виданню Business Insider експерт Скотт Бостон. По-перше, диктатор Путін недооцінив українців і їх здатність чинити опір агресії. По-друге, в РФ не дотримуються тактики бойових дій

6 травня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Країна-терорист Росія досі не може захопити всю Україну навіть, маючи перевагу у живій силі та зброї, відзначив експерт з російської армії в аналітичному центрі RAND Corporation Скотт Бостон. А все тому, відзначає експерт, що окупанти не дотримуються власної ж доктрини та офіційно розробленої тактики ведення бойових дій.

Стало відомо, чому РФ, маючи перевагу в силі і засобах, не може захопити Україну

Війна в Україні

Як заявив експерт, насправді, багато із базових елементів російської доктрини є "достатньо надійними", щоб привести терористів до успіху на полі бою.

Бостон каже, що, наприклад, коли бригади російських окупантів проводять штурм, то вони мали б наступати кількома ешелонами або так званими хвилями. При цьому, додав експерт, такий наступ повинен відбуватися на певній ширині фронту.

Проте, як відзначає Скотт Бостон, коли окупанти в перші дні широкомасштабної війни почали рух на Київ, то їх колони бронетехніки їхали вузькими дорогами, які були перевантажені. Саме тому їх знищила українська артилерія та дрони.

Окрім того, експерт додав, що на третьому році війни загарбники і далі ігнорують власні посібники з ведення бою. Наприклад, підкреслює експерт, замість того, щоб просуватися вперед за рахунок швидкого та добре скоординованого маневру, вони просто закидають оборонні рубежі України артилерійськими снарядами та плануючими авіабомбами. Такі дії вони поєднують із так званими "мясними штурмами" в лоб.

Окрім того експерт відзначив, що Кремль масштабно прорахувався, адже думав, що під час вторгнення українці не будуть чинити суттєвого опору, тому країну можна буде швидко окупувати.

Втім, Бостон все ж визнає, що деякі речі російські загарбники все ж зробили правильно. Зокрема, за його словами, це стосується тактики протидії українському контрнаступу влітку 2023 року. Тоді, додав експерт, окупанти "прикрилися" щільними мінними полями.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про напружену ситуацію на фронті і розповів, що окупанти хочуть захопити Покровськ та Курахове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини