Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому Путін насправді вирішив напасти на Україну: в чому був переконаний
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Путін насправді вирішив напасти на Україну: в чому був переконаний

Путін був переконаний, що бідна країна без зброї і виробництва не зможе протистояти російській навалі

23 липня 2024, 12:04 comments5404
Поділіться публікацією:

Перед нападом на Україну оточення кремлівського диктатора Володимира Путіна ретельно аналізувало безліч факторів і одним з головних були наші військові можливості, вважає економіст Павло Вернівський.

Стало відомо, чому Путін насправді вирішив напасти на Україну: в чому був переконаний

Володимир Путін

"Бо в нього поведінка як у гопоти з мікрорайону. Ця гопота смілива, коли відчуває свою силу. Коли знає, що в нього є перевага. І саме головне для цієї гопоти, що жертва не зможе дати здачі! І він напав на Україну, бо також вважав, що ми не зможемо дати здачі", — вважає експерт.

За його словами, до такої думки Путіна підштовхнуло те, що в Україні поступово зменшувалася промисловість, не було масового виробництва військової техніки.

"Бо знав, що після знищення складів з боєприпасами, ми не зможемо відновити запаси в принципі. І велика кількість радянської техніки без боєприпасів це просто малокорисна купа металу. Бо знав, що навіть новітня техніка, яку ми показували на парадах, часто існувала в одному або кількох екземплярах. Бо від своїх агентів він знав про всі наші можливості і виробничі потужності. Бо він вважав нас бідною країною, яка бігає і випрошує 1 млрд доларів у кредиторів. І знав, що наша бідність не дозволить нам фінансувати розвиток власного озброєння", — говорить економіст.

При цьому, за його словами, Путін не брав до уваги наші досвідчені збройні сили, бо знав, що солдати без техніки та боєприпасів не зможуть чинити спротиву.

"І саме наша промислова слабкість, яка дорівнює нездатності забезпечити армію власною зброєю, була однією з головних причин нападу Путіна! Чи були в нас зроблені висновки за ці 2,5 роки повномасштабної війни? На жаль, ні", — підкреслив Вернівський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз активно обговорюються різні варіанти завершення війни через укладання так званої мирної угоди. Проте більшість українців все ж не готові жертвувати територіями заради миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини