Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому поспішає Зеленський із планом завершити війну восени і укласти мир з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому поспішає Зеленський із планом завершити війну восени і укласти мир з РФ

Зеленський переживає, що західні партнери суттєво скоротять військову допомогу Україні

10 вересня 2024, 10:15 comments9576
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання EFE, президент Володимир Зеленський усвідомлює, що допомога союзників у війні з Росією буде скорочуватися, саме тому він працює над планом, як завершити війну з РФ уже восени. Головне завдання України, змусити РФ піти на мир на прийнятних для Києва умовах.

Стало відомо, чому поспішає Зеленський із планом завершити війну восени і укласти мир з РФ

Володимир Зеленський

Втім, і сам Зеленський говорив про те, що він має "план перемоги" над Росією. Президент наголошував, що його ідея полягає в тому, щоб передати документ партнерам і змусити РФ припинити війну. Одним із головних активів для досягнення цього, за його словами, буде успіх української операції в російському Курському районі, де Київ контролює близько 1300 квадратних кілометрів через місяць після того, як розпочав свій транскордонний наступ.

Як пише видання, окрім можливості обміну окупованими територіями між Києвом і Москвою, план перемоги має економічний аспект і пропозиції щодо ролі, яку Київ має відігравати в архітектурі міжнародної безпеки.

При цьому Київ активно готується до проведення другого саміту миру. Мета цієї другої зустрічі полягає в тому, щоб якомога більше країн чинили тиск на Росію, щоб вона прийняла мир на умовах, запропонованих Києвом.

"Від ефективності цього тиску багато в чому залежить позиція близьких до Росії держав, таких як Китай чи Індія. Київ наполегливо хоче схилити їх на свій бік, але поки що вони не виявили бажання використати свій вплив на Москву, щоб змусити Росію повністю або частково вийти з України, як того вимагає Зеленський", — йдеться в матеріалі видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ теоретично погоджують на переговори з Україною, але виставляють різні умови та категорично відкидають формулу миру Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини