Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому після удару по «Охматдиту» США й надалі не дозволяють бити вглиб РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому після удару по «Охматдиту» США й надалі не дозволяють бити вглиб РФ

Для США удар по «Охматдиту» просто рядовий епізод війни

10 липня 2024, 14:38 comments1846
Поділіться публікацією:

Як заявив політолог Олексій Копитько, у США ситуацію з атакою на "Охматдит" проінтерпретували як рядовий епізод війни, який нічого не змінює. Тому, каже він, і позиція щодо застосування зброї колишня – можна бити лише у ближній зоні. І це, додає експерт, виглядає все менш адекватно.

Стало відомо, чому після удару по «Охматдиту» США й надалі не дозволяють бити вглиб РФ

Удар по лікарні "Охматдит"

При цьому Копитько визнає, що питання застосування зброї проти РФ справді непросте. За його словами, заява нового британського прем'єра в тому дусі, що нічого не зміниться в порівнянні з позицією попереднього уряду, і Україна сама вирішує, як застосовувати зброю в оборонних цілях, показує, що партнери продовжують шукати формулу, щоб їх не звинуватили у прямій атаці на РФ.

"За фактом, поки ніхто з тих, хто передав далекобійну зброю, чітко не заявив: "обмежень немає, крім міжнародного гуманітарного права". Тому вся публічна робота для зняття обмежень має продовжуватися, щодо цього має бути стійкий публічний консенсус", — заявив Копитько.

При цьому, за його словами, ініціативи з ППО можна лише вітати та дякувати за них.

"Це справді посилення. Хоча важко не помітити, що цей процес занадто затягнутий, а обсяги недостатні. Логістика процесу така, що знадобляться місяці на реалізацію обіцянок. Тобто обіцяне в масі з'явиться до зими. За цей час росіяни доб'ють те, що можна було б захистити", – каже експерт.

За його словами, таке зволікання можна було зрозуміти спочатку, коли не було відомо, наскільки адекватно наша армія застосовуватиме західні системи ППО.

"Наразі раціональних аргументів, як на мене, немає, лише політичні", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні партнери не хочуть, щоб їх навіть запідозрили у намірі вступити у війну з РФ на боці України. Нібито вони навіть готові пожертвувати самою Україною, аби не воювати з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини