Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому Моді перед візитом в Україну відвідує Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Моді перед візитом в Україну відвідує Польщу

Країни Заходу, ймовірно, переконуватимуть Моді зіграти більш важливу роль у врегулюванні війни в Україні

22 серпня 2024, 19:46
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Україну після візиту до Польщі, планується, що він прибуде в Київ 23 серпня. Раніше, в липні, він зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним.

Стало відомо, чому Моді перед візитом в Україну відвідує Польщу

Нарендра Моді

При цьому, як відзначив в ефірі 24 каналу керівник Центру аналізу та стратегії Ігор Чаленко, є ймовірність, що Індія готує свої пропозиції щодо мирного врегулювання російсько-української війни. Він зазначив, що Індія вже продемонструвала здатність виступати посередником, що стало очевидним під час проведення саміту G20, де вона закликала Росію припинити агресію.

Чаленко підкреслив, що Індія, як країна з найбільшим населенням у світі і лідер Глобального Півдня, має всі шанси на швидке економічне зростання, враховуючи, що багато західних компаній покидають Китай у пошуках нових ринків. Це робить Моді потенційним посередником не лише між Росією та Україною.

За словами експерта, той факт, що Моді спочатку відвідує Польщу, свідчить про важливість його візиту до України. Можливо, західні країни підштовхнули Індію до активнішої участі у врегулюванні конфлікту. Чаленко висловив сподівання, що Моді привезе важливі пропозиції, які варто буде розглянути.

Проте, каже експерт, Україна буде розглядати лише ті пропозиції, які відповідають міжнародному праву, Статуту ООН і узгоджуються з українською формулою миру.

Чаленко також припустив, що у разі активізації переговорного процесу між Україною та Росією Моді може знову відвідати Москву або ж зустрітися з представниками Кремля на нейтральному майданчику, наприклад, в Середній Азії.

На думку експерта, у нинішній ситуації можливо все, враховуючи, що російсько-українська війна є винятковим випадком, який може змінити звичні правила підготовки офіційних візитів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що серед тем, які обговорюватиме Моді з Дудою, буде також і питання війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини