Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому Індія насправді підтримує РФ у війні, а Україна є для неї Пакистаном
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Індія насправді підтримує РФ у війні, а Україна є для неї Пакистаном

В Індії вважають, що Росія знаходиться «на боці добра»

сьогодні, 09:44
Поділіться публікацією:

Керівник провідного безпекового аналітичного центру Індії у вересні цього року, виступаючи в Києві, пояснив, чому вважає, що Україна на боці зла в цій війні, а Росія на боці добра, відзначив громадський діяч Валерій Пекар. Так от, на його думку, Росія — це як Індія: велика країна, в якій мирно й дружно живуть десятки народів; країна, яка уособлює окрему цивілізацію з тисячолітньою історією й видатною культурою. А Україна, на його думку, це такий Пакистан: бунтівний, хаотичний, недобрий, мілітаризований, який постійно прагне встромити ножа у бік великої цивілізації.

Стало відомо, чому Індія насправді підтримує РФ у війні, а Україна є для неї Пакистаном

Індія

"Навряд чи є більша геополітична обрáза в Індії, ніж порівняти когось з Пакистаном. Тож Індія співчуває українським жертвам та засуджує російські злочини, але чітко розуміє, що правда на боці Росії, а Україна є злом, яке необхідно приборкати", — відзначив Пекар.

За його словами, звичайно, так думають не всі індійці. При цьому він додав, що переважна їх більшість не думає про Україну нічого, втім, викладена вище точка зору досить поширена серед індійських еліт.

"Це означає, що без використання антиколоніальної риторики Україна нічого не зможе пояснити Індії, а також сотні інших країн світу. Антиколоніальна мова — єдина доступна нам мова для пояснення нашої війни колишнім колоніям трьох континентів", — підкреслив Пекар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що прем’єр Індії Нарендра Моді відвідав саміт БРІКС у Казані. Там він заявив, що війна Росії та України має закінчитися миром. При цьому він підкреслив, що Індія готова докласти зусиль і допомогти у досягненні миру в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини