Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому цього разу Україна погоджується взяти винищувачі Mirage
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому цього разу Україна погоджується взяти винищувачі Mirage

Раніше Франція уже пропонувала Україні винищувачі Mirage, проте Київ від них відмовився, про це в колонці для Главреду написав політолог Володимир Фесенко

10 червня 2024, 14:08
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон ніколи напряму не обіцяв, що відправить свої війська в Україну, відзначив політолог Володимир Фесенко. За його словами, правда в тому, що риторика і конкретні дії президента Франції є нетотожними, і тому можна навести безліч прикладів.

Стало відомо, чому цього разу Україна погоджується взяти винищувачі Mirage

Mirage 2000-5

Так, каже Фесенко, Макрон, дійсно, прагне стати новим європейським Черчиллем, лідером формування єдиної системи безпеки Європи. Загалом, додає експерт, Україні потрібно підтримувати таку риторику Макрона і працювати з ним, що і робить президент Володимир Зеленський.

При цьому політолог відзначає, що коаліція інструкторів, яку запропонував французькій президент — це напрямок, над яким можна попрацювати. Проте він підкреслює, що інструктори і війська на території України — не одне й те саме.

"Воювати за нас ніхто не буде, тому що це ризик прямого військового зіткнення НАТО з Росією. Проти виступлять США і ціла низка європейських країн",
- відзначив експерт.

При цьому Фесенко нагадав, що Франція уже раніше пропонувала Києву винищувачі Mirage, проте їх не брали, бо сподівалися на постачання F-16. Але правда в тому, що поставки американських винищувачів затягнулися – політичне рішення про їх постачання було прийняте ще рік тому, але по факту ще жодного винищувача Україні так і не поставили.

"І ситуація сьогодні, коли Росія має велику перевагу в повітрі, стала сигналом, що зараз потрібно використовувати всілякі джерела постачання авіації. Поки невідомо, скільки літаків Mirage ми отримаємо, але нам, очевидно, потрібна зброя. Якщо дають, треба брати",
- вважає політолог.

До того ж, підкреслює Фесенко, в угоді зацікавлені обидві сторони. Франції, за його словами, вигідно просувати свою оборонну продукцію, як фактор впливу, а Україні це важливо для зміцнення відносин з Парижем.

Окрім того, Фесенко додав, що застосування Mirage не принесе переломів у війні, але Україні потрібні винищувачі, тому їх потрібно брати. Зараз немає вибору, треба використовувати зброю, яку дають, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Франція вирішила передати Україні свої винищувачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини