Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чим Захід буде шантажувати РФ, щоб змусити її до справедливого миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чим Захід буде шантажувати РФ, щоб змусити її до справедливого миру

Захід має козир в рукаві, який може бути використаний, якщо РФ не йтиме на переговори щодо миру в Україні

26 липня 2024, 19:06 comments1272
Поділіться публікацією:

Захід і в тому числі такі країни, як США, Німеччина, Великобританія самі ще не знають, що робити з Росією, і саме в цьому полягає велика проблема, про це заявив порталу "Коментарі" доктор політичних наук, експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Ігор Петренко.

Стало відомо, чим Захід буде шантажувати РФ, щоб змусити її до справедливого миру

Переговори України і РФ

При цьому, експерт підкреслив, що країни мають різне бачення щодо Росії.

"Чи то бачити в Росії певний інструмент стримування Китаю чи то бачити в Москві заклятого ворога, якого, відповідно, треба притиснути. З іншого боку, навіть, якщо бачити в Росії заклятого ворога, то створення проблем РФ або навіть її розвал вочевидь посилить той же Китай. Тому дискусії ведуться", — говорить політолог.

За його словами, саме тому країни Заходу щось дозволяють Україні або щось забороняють.

"Ми чуємо попередження, щоб не було посилення ескалації, щоб не розірвати певні зв'язки… І це ще раз підтверджує те, що наші партнери бачать в Росії саме інструмент у великій геополітичній грі", – зазначив експерт.

Петренко вважає, щоб Україна отримала дозвіл бити по Росії, має бути чиясь лідерська позиція, в першу чергу, Сполучених Штатів.

"Якщо буде лідерська позиція, в першу чергу, США то й інші країни будуть підтягуватися. Тут могла би відіграти першу скрипку Франція, але, зважаючи на те, що в них зараз пройшли вибори і Макрон займається формуванням уряду і іншими внутрішніми питаннями, тому він трішки відійшов від цього процесу", — говорить Петренко.

При цьому експерт зазначав, що Україна все ж отримує новітню західну зброю, хоча і не так швидко, як би хотілося. Окрім того, експерт не виключає, що Києву можуть з часом надати дозвіл бити по РФ.

"Можливо елемент надання дозволу – це є той інструмент, який потенційно захочуть використати наші партнери в ситуації коли Росія буде пручатися тому, щоб сідати за стіл переговорів аби говорити про максимально справедливий мир. І на РФ натиснуть тим, що Україні дадуть все необхідне для ударів по Росії, в разі неконструктивної позиції Москви", – зазначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому Україні знову забороняють бити по РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини