Стало відомо, чи планують США найближчим часом передавати Україні свої F-16

Сполучені Штати допомагають навчати пілотів разом із нашими партнерами

США не мають наміру найближчим часом передавати літаки F-16 Україні в рамках авіаційної коаліції, створеної партнерами. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю газеті Helsingin Sanomat заявив заступник міністра оборони США Френка Кендала.

Заступник міністра, який відповідає за військово-повітряні сили США, заявив, що Сполучені Штати не планують найближчим часом передавати Україні свої F-16.

"Я про це не знаю", – сказав він в інтерв'ю фінському виданню.

За словами Кендала, поточна допомога задовольняє нинішні потреби України. F-16 пообіцяли Україні Данія та Нідерланди, які є членами НАТО.

"Сполучені Штати допомагають навчати пілотів разом із нашими партнерами, і на наступний рік буде суттєвий прогрес у обсязі навчання", - додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - перспективи розширення коаліції з F-16: Кулеба розповів про важливі переговори.

Також видання "Коментарі" повідомляло - 13 серпня МЗС РФ викликало тимчасового повіреного у справах посольства Молдови в Москві, вказуючи, що нібито на території країни розміщуються передані Заходом українські літаки F-16. У Молдові відреагували на ці заяви, вказавши, що Росія спирається на інформацію з фейковими новинами в інтернет.

Міністерство закордонних справ Молдови висловило жаль, що Росія спирається на дезінформацію в інтернеті і закликало МЗС РФ "не розповсюджувати неправдиві відомості про нашу країну".

"У зв'язку з цим МЗС зазначає, що російське міністерство закордонних справ, на жаль, отримує інформацію з фейкових новин в інтернеті. Молдова не приймає і не прийматиме зброю та військову техніку, зокрема літаки, призначені для України", - повідомили у МЗС Молдови.