Стало відомо, чи підтримує ЄС контрнаступ ЗСУ на Курщині

Володимиру Путіну не вдалося зламати опір українців

Європейський Союз повністю підтримує боротьбу народу України із російськими загарбниками. Як передає портал "Коментарі", про це в мережі X повідомив віце-президент Єврокомісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Зокрема, високий представник ЄС обговорив з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою останній розвиток подій на фронті та контрнаступ у Курській області РФ.

"Я підтвердив повну підтримку Євросоюзом боротьби народу України. Путіну не вдалося зламати український опір проти його необґрунтованого вторгнення і тепер він змушений відходити вглиб російської території", - наголосив Жозеп Боррель.

Водночас Дмитро Кулеба під час розмови з Боррелем зосереджувався на кроках, спрямованих на розширення співробітництва між Україною та ЄС у сфері виробництва та постачання озброєнь.

"Я також поінформував Жозепа про деталі операції України у Курській області", - зазначив Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Байден уперше прямо висловився про операцію ЗСУ у Курській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – досить стримано та явно, натякаючи на підтримку України, вже відреагували на події у Курській області у США, Німеччині. Більше того, ключові партнери зізналися, що не бачать чогось неординарного в тому, що Україна використовує надану ними зброю під час Курської операції. Чи був Захід готовий до подій у Курській області? Судячи з реакції партнерів, чи можна сказати, що Захід дав "зелене світло" на наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.