Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи можна заключити стійкий мир з РФ при участі посередників
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи можна заключити стійкий мир з РФ при участі посередників

Заключення угод з допомогою посередників є ефективним механізмом, сказав в ефірі Freedom політолог Володимир Фесенко

3 липня 2024, 18:58
Поділіться публікацією:

Зернова угода між Україною та Росією за посередництва Туреччини та ООН стала важливим прецедентом. Ця модель може бути використана для майбутніх мирних переговорів між країнами, проте завжди існує ризик порушення зобов’язань з боку Москви, відзначив політолог Володимир Фесенко.

Стало відомо, чи можна заключити стійкий мир з РФ при участі посередників

Мирні переговори

При цьому він нагадав, що президент Володимир Зеленський згадав прецедент, коли такі переговори відбулися і привели до результату, нехай тимчасового, всього на рік, але тоді обидві сторони підписали зернову угоду саме через посередників — Туреччину та ООН.

Фесенко звернув увагу на те, що тоді переговори між країнами проходили паралельно. Тобто, за його словами, не було прямих переговорів між Україною і Росією. Переговори вели посередники — Туреччина і ООН окремо з Україною і Росією, і угоду підписали таким самим чином — однаковий текст, але окремо з Україною і з Росією.

Політолог також зазначив, що така модель переговорів показала свою ефективність. За його словами, за схожою моделлю відбуваються переговори щодо повернення українських дітей, незаконно вивезених з України: делегації можуть бути навіть в одному готелі, а посередники, як правило, представники арабських країн.

Таким чином, як зазначив політолог, посередники проводять окремі переговори з Росією та Україною, а потім узгоджується необхідне рішення.

“Тож модель працює. Вона працювала, нехай і не дала стабільного результату, але це не з нашої вини. Росія перервала зернову угоду, і цей ризик буде присутній завжди. Будь-які угоди, які підписуються з Росією, на жаль, завжди можуть бути нею розтоптані. Ось у чому головна проблема на майбутнє”, — відзначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ передала США свій "мирний план" щодо припинення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини